Tuesday, 27 November 2012

Kawan/membe/saeng/rakan/sahabat

ehem3...
           kawan2 ku sume..mekaseh la byok2..aq terhutang budi ng korg sume...korg byak beri aq smgt kt aq nim..wlaupon x smpi sblan aq knl korunk..tp ble kwn ng korunk aq wse cm da 10 thun aq kwn ng korunk..korunk mmg de best la..I like it!!!!
kawan-kawan baru ku~~
      tapi kawan2 lame aq xkn ku lupe..kawan2 gempak aq....especially bdk2 Skolah SHAH PEKAN..




tapi kawan pon ad banyak jnis der~~..jadi korunk nim jgn la smpi tersalah plih kwn k..t mnyesal taw..

Sunday, 3 April 2011

pErJaLaNaN Ku Ke kuaNtAN..

29 march 2011(tarikh pergi)


    ehem3...hehe...aku lambat skit la tlis blog ni..sbb pnt sgt..x terdaya da...pergh!!dala smlm aq x tdo dok ikut ke cch party yg ayamas/rasamas yakni tmpt aq keje la...kat kuantan parade...cch party tu ialah Customer Hero Party..(mne stu ag 'C' un aq xtw lorh)..hehe..smase aq ingin menghadiri diri d party tersebut...aq tumpng la supervisor aq ni(driver pompuan boh)..aq dan sorg lagi mmbe aq(lembut skit,cm nyah kot) bsme ng spvisor ni naik kete kancil...kteorg lalu kot jalan JAbOR...ehem3..sebut tol2 k....dgn mnggunakn kancil enjin fairlady ni kteorg pon merentas highway sawit...naik giler aq dok dlm kete tu..yela klpe sawit je memngjng....kiri kanan,sawit je...arrggghhhh!!!!
jalan ni la yg aq redah berjam jam...


     sblom prjlanan tu bermula,tuan punye kete da kctw da yg kete dye xde aircond ng radio...(buruk punye kete,kete sorong aq ad radio)...nseb baik lorh aq ad bwk mp3 aq...dapat la skit hilangkn skit bosan aq nnti..TAPI......ad gak yg x kne nye..jalan rye sni lebih truk dri jalan nk g sungai(nk mancing)....lubang punye la byk giler...kawasan lubng ats jalan tu 60%...ap ag..cm naik kuda lior la..lebih dr 10 kali gak la kple aq terhantuk siling,tingkap kete tu...aq wse klu boleh bke atap kete tu...aq la org prtma yg terplanting dari atap kete tu...yg tu bru lubang...yg lain plak...taik lembu atas jalan dijemur oleh lembu2 yang kehilangan tuan ...dala besor2 blake...kalau baling ats mke memng perghh!! r....aq pon tgok saiz ye lebih2 kurg je sume ni...adush2..cm2 la....

kete tu laju..
lbih kurg gni lorh...
   setelah berjam dlm kete ni...aq pon contct la kete stu ag... 'salam...mg ad mne hor???'(mesej)...'aq ade kt blkng mg'..aq pon kctw la driver yg kete no 2 tu ad blakng kete ni..driver pon plahan la kete tu...tibe2...driver kete no 2 col aq...'weh,ad mne hor???aq ad kt BP doh ea ats pd bndr al muktafi...driver aq pon tros jdi giler tnpa memikirkn mse dpn...dye pon tros pcut...pergh!!!..aq wse cm blumba kete  je...potong sume moto(mmg pon),lambogrini,evo 9,skyline,fairlady,jet, dan sume knderaan yg ad kt dpn...aq dlm kete ni mmpu tawakal jela..nk wt cm mne...
  hbis diredah...lubng2 dan kek2 ciptaan lembu itu...tahu2 jela cmne tyr kete...
lpas mmcut cm org spruh sdatr...sampai kete melambung sbb langgar bonggol...nk pecah kepale aq terhantuk kat ats bumbung kete tu...ahkirnye dpt gak la jupe kete wira evo 8 tu...
     aq dah sparuh nyawa da mase tu...tibe2..(banyk tol suspen aq ni kan3)..driver aq ni pon nak potong kete wira evo 8 tu,,,,.aq pon bako je bako...aq cakap lorh kt drver camni'kak,klu stakat bowok kete se due ea,kura2 pon buleh pintas'...tengah2 stim(18sx) nak potong kete ni..tibe je kura2 kluor dari tepi jalan..driver pon ngelok lorh...pergh,muke aq yg ensem ni mlekat kat cermin kete tu....sakit giler boh!!....tetapi apakan daya,.kancil fairlady ni tetap di blakang wira evo 8....walaubagaimanepon,race tetap race...sampi la kat selekoh nak turun dari highway ke bandor kuantan tu...race lagi ni kat slekoh ni,wira evo 8 dgn kancil fairlady...korunk paham2 jela situasi kete ngah laju amik slekoh....cuak bodoh!!!!...tibe2 ad satu kete ni pecut dari blakang kiteorg,satria neo ferari...pergh!!!kete tu msuk kot celah2 kiteorg yg tgh race ni...ye siap bako ag tu...ap lagi...race lorh 3 kete tu..aq hanye mampu berserah pada Ilahi....
eh,klu kete korang tu cam gini..
korang nk bwk 500 pon aq x ksh..
ni dala kancil...
pergh!!!!
      pusing punye pusing...smpi la aq kt Kuantan Parade (KP) dengan jaya and slmat...(aq ingt x sempat sampi doh..huhuhu)...aq pon membetulkan urat2 yg berjam terperam dalam kete ni...prak!!!!...adussss~..

Friday, 1 April 2011

Aq nk jd pe ni????

ehem2...
cam bese lorh..keje aq wktu lapang ni mestilah update blog kan3...emmmm...kli ni aq nk cakap skit pasal cite2 dan impian korunk....korunk ni nk jd pe??????....emmmm...aq sbnrnye tataw jugak nak jadi ape....tapi realitinye aq nak sangat2 jadi PILOT....tapi,apakan daya..aq ni rabun jauh lorh...emmm..cedeyh..huahuahua...

best giler klu dapat jadi gni...
huhuhu...


aq nak gak pki cmni...
samrt gak aq klu pakai cmni...
emmm...tapi takpela...cite2 aq tak tercapai...tapi ade lagi aq nak jadi ni,,,aq ade jugak berangan-angan nk jadi ARKITEK ataupon ENGINEER...maklum la,budak enngineering ktekan...hohohoho...tapi tengok dari result aq tu,cam susoh je nak amik bende gni...pergh!!!!..cam mane ni????...adoyai....
klu camni leh la aq wt bangunan tinggi2...
emmmm...aq wase kan aq ni layak jd CIKGU je kot...huahua...tak mao lorh...emmmm...tp klu jadi SINGER/DANCER best gop...aq lagi suke yg ini..emmm..tapi nak cari keje susoh lorh...kne promote diri ni...kuang3...aduyai...pape pon aq kene berusaha lagi untuk mencapai mase depan yang gemilang...hohohohohh...
  dala pnt doh nak taip....bubye,,
Ad org nak join ke klu aq wat team cmni???

Tuesday, 29 March 2011

wArnaI hIdupmU

Assalamualaikum w.b.t,

 Result SPM sume da kuar..skarang msing2 sbok memikirkn mse dpn..itu smestinye la..kn3..?hehe..ad yg dpt 10A+ la & mcm2 agy la..dulu,,swaktu kcil,ktew da disuapkn dgn krjya yg hbat2 n inginkn  gaji yg bsar2..cth nyewr doktor,engineer n sgala bgai mak nnek lah..mcm2 ado..!jd,,slama ini ktew blja utk ap..?hnya smata2 na dpt krje bgos n gaji bsar..?

 Bg yg dpt straight A,,bgos la..alhamdulillah..mse 1st tyme dpt rsult dgn cmerlang,ap yg anda wt..jerit kt kwn2 bgtaw dpt straight A..?mlompat huhahuha..adkah anda suda lpew siapa yg brikn kjyaan ini kpd anda..??Allah s.w.t..dgn izinNya anda bjye..Bg yg krg bnsib bek,La tahzan..!Allah Maha adil..Sesungguhnya,Dia tahu ap yg bek utk hmbaNya..ta bjye skunx ta smestinya ta bjye akn dtg..btol ta..?hehhe..


 Apa yg pnting skunx,,ap hala tuju ktew lps neyh..bia la kjyaan yg ktew dpt tuh,,hsil ggih kte..bkn hsil tiruan taw..!t ta brkat..hurmm..ap tjuan ktew blja tngi2 ni..?
(inilah yg ptot ktew ltak dlm fkiran ktew as muslim & muslimah)


 Kjayaan yg ktew dpt dijdkan sbg alat utk bdakwah utk mnegakkn agamaNya iaitu agma ktew..ISLAM..mmg susa na bdkwah krna ia prlukn istiqamah n byk sbr..yela,bkn sume owg na time ble ktew na dkwah..byk dugaan yg dtg..tp ap yg pnting SABAR..sbg mnusia yg m'pnyai akal n fkiran,ktew ditugaskn m'jd khalifah di mke bumi neyh..
hidup kita bukan hanya utk beribadah,(az-zariyat;56)
tapi juga sebagai khalifah(al-baqarah;30)
kawan2,,
 jgn difikirkn ksusahan yg dtg,tp fkirkn kmanisan yg akn ktew dpt hsil dr pjuangn ktew yg pnoh rntangan..kmenangan psti mjg mlik ktew..amin..insyaAllah..

sekian..sdikit coretan wt teman2 utk ktew sling mengingati..